Begeleiding en onderzoek studenten

Je bent dyslectisch of je hebt het vermoeden dat je dyslectisch bent. Je bent intelligent, je vindt je studie leuk, je studeert hard maar je merkt dat je resultaten achter blijven bij je inspanningen. Studievertraging en soms studie uitval is hiervan het gevolg.
Praktische vragen
Hoe kan ik een college volgen, aantekeningen maken en de gegeven informatie tegelijkertijd verwerken? Hoe orden ik alle informatie, hoe onthoud ik de informatie en maak ik mijn tentamens? Hoe plan ik mijn studie, haal ik mijn tentamens, blijf ik plezier houden in mijn studie en houd ik genoeg tijd over om ook te genieten van mijn studentenleven. Hoe structureer ik alle informatie, hoe sla ik de informatie blijvend op en hoe bereid ik mij voor op een presentatie, een mondeling of een schriftelijk tentamen en voorkom ik examenstress? En last but not least, hoe pak ik mijn scriptie aan? Zaken waarmee elke student te maken krijgt, maar die bij een dyslecticus veel zwaarder wegen.

Aanpak

Buro Leerhulp analyseert samen met jou wat jouw studieproblemen precies zijn. Je krijgt een coach die samen met jou je studiedoelen en studiestrategieën bepaalt en leermethoden aanbiedt, waardoor je studiebeperkingen worden overwonnen.
Hoe herken ik dyslexie?
– Het lezen en schrijven duurt soms twee of wel drie keer langer dan bij de andere studenten
– Je maakt spelfouten en het is moeilijk om structuur aan te brengen in wat je schrijft.
– Je ziet of hoort het tijdens een college niet goed.
– Je hebt moeite met je korte termijn geheugen, het “uit je hoofd leren”.
– Je voelt je gefrustreerd omdat je resultaten geen goed beeld geven van je kennis en intelligentie.
– Je hebt last van faalangst en/of concentratieproblemen .
– Onder druk ervaar je stress (bijv. een black out op je tentamen).
– Je hebt planningsproblemen.
– Je denkt vaak vanuit een totaalbeeld en raakt verdwaald in allerlei details.
– Je hebt woordvindingsproblemen.